čtvrtek, listopadu 22, 2007

Stres

Jak už asi tušíte z naspisu, budu dnes psát o stresu, protože práve stres je jediná věc, kterou si pamatuji z minulého týdne.
Představte si potemnělou místnost, ve které svítí pouze tři počítačové monitory. Místnos se staženými žaluziemi, ve které sedí tři lidé a neskutečně dlouhou dobu cosi píší. Na všech je vidět postupující únava. Každý z nich má něco napráci. Postupem času v místnosti houstne atmosféra.
Ne nebojte se, nejedná se o tým tří nejlepších astrofyziků, který se snaží vypočítat přesnou dráhu vesmírného tělesa, které se řítí prostorem a nikdo neví jestli třeba náhodou nezničí naší malou planetku. Jsem to jen já a moji dva kamarádi a připravujeme ( nebo spíš oni připravují) poslední věci nutné na maturitní ples.
Tyto přípravy, ale nebyly nic proto tomu, co mělo přijít. Ten největší stres přišel právě poslední den. Pátek. Death line. Na programu dne byl tisk maturitních novin( myslím že nikdo z vás si nedokáže představit, kolik úsilí stojí za vydáním takového seriózního plátku). Když je vše již připraveno k tisku, únava se ještě stupňuje. Přichází samotný akt tisku, nádherné vyvrcholení ( naší snahy). Ale co se to děje? Přícházejí první potíže. Tisk je mnohem delší než jsme předpokládali a nic nefunguje tak, jak má. Časový plán se bortí. Vyhlídky nejsou vůbec dobré. Dochází papír ( v tiskárně). Pomalu si uvědomujeme, že náš úkol se v těchto podmínkách nedá splnit, ale naštěstí přichází spása. Bylo nám nabídnuto mnohem dokonalejší tiskové řešení, které by navíc mělo fungovat korektně ( to je takový IT výraz pro správnou funkci.......... na cajk woe chcete-li). Skáčeme tedy do batmobilu ( nebo spíš badmobilu) a vydáváme se hledat poslední mocnou zbraň v rukách lidského pokolení - ale počkat to je úplně jiný příběh - vlastně se vydáváme hledat pořádnou tiskárnu, která by byla schopna posloužit našemu účelu. Jako v každé správné sci-fi povídce s happy endem i my nacházíme, co jsme hledali a svět je zase jednou zachráněn, maturitní noviny vytisknuty a mimozemšťané jednouprovždy rozdrceni ( taky máte pocit, že se ty dva příběhy nakonec nějak propojily ? ).
Takže přeji dobrou noc a snad nebudete mít z tohoto článku špatné sny.

PS dnes bez PS

1 Comments:

Blogger Hervy said...

Můj oblíbený článek na tomto blogu. Vaážně se ti to povedlo. Jen ještě uprav ty chyby :)) a překlepy.

8:21 odp.  

Okomentovat

<< Home